Ganduri pe tren

Ce toamna faina se vede din tren.┬áSi nu pot sa cobor… Intre Ploiesti si Campina parca s-au adunat toti copacii colorati din toamna asta. Cum ar fi sa sari din tren, sa faci o fotografie si sa sari la loc? Sau sa opreasca trenul pentru tine.

Toti patru citim. Dar nu stiu cum se face ca cititul in tren nu este o activitate continua. Se fac pauze scurte, dar dese. Iti mai arunci privirea pe geam, la colegul de vizavi sau… Pe pereti? Te mai intinzi, mai iei o gura de apa, mai un sendvis. Ca de, ai plecat flamand, nu vrei sa ajungi tot flamand!

Si dupa Campina, tot aceeasi toamna faina. Dealurile te ajuta sa ai o perspectiva asupra adancimii padurilor. Din cand in cand mai e si un acoperis care rupe modelul de culori. Dar parca il face si mai deosebit. Il infrumuseteaza suficient incat sa iti dea sentimentul ca esti undeva la tara, intr-un loc uitat de lume, doar tu cu toamna.

Si acum ne-am oprit intr-o rana. Vad o gaina. Probabil e vreo gospodarie in zona. Cum ar fi sa sari din tren si sa furi gaina? Macar daca ajungi flamand acasa sa stii ca ai ce sa gatesti.

Ati mai vazut copaci mov? Nici eu. In zona Sinaia-Busteni se pare ca sunt faimosi. Asta-i toamna la munte. Cred ca e doar o iluzie. Iei un copac separat, are frunzele cazute. Pui mai multi laolalta, zici ca-s mov.

Si padurea-i deasa. Exact genul de padure in care as vrea sa fac o sedinta foto. Necalcata de om, dar totusi accesibila. Si foarte colorata.

Tocmai am vazut. Copacii sunt gri. Frunzele cazute sunt portocalii si maronii. Unele langa altele, toate culorile astea duc la un fel de senzatie de mov. Mersi pentru lamurire, Azuga!

Advertisements

Have your say!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s